Vine nedir? Vine vikipedi Google'da Ara Yandex'de ara

Yazar: Lanetli Adam



Vine, kullanıcıların 6 saniye uzunluğunda (evet sadece 6 saniye!) video kaydedip bunu diğer kullanıcılarla paylaşmalarına olanak sağlayan bir uygulama. Aslında alanında ilk değil. 2010 yılında devreye alınan Tout adında bir uygulama Vine’dan farklı olarak 15 saniyelik videoların paylaşılmasına izin veriyordu. Cinemagram uygulaması da hareketli fotoğraflar (gif) yapılmasına ve bunların paylaşılmasına olanak sağlıyordu. Daha önce çıkmalarına rağmen onlar Vine kadar ses getirememişti.

Vine’ın en büyük avantajı hiç kuşkusuz arkasında Twitter gibi bir devin bulunması. Zaten bu avantajı, yayın hayatına ilk girdiği günden itibaren özellike yurtdışında ciddi bir etki yaratmasına yol açtı. Tabii uygulamanın tutmayacağını düşünen ve uygulamayı anlamsız bulan da bir çok kullanıcı ve yorum mevcut.

Vine uygulaması sadece mobile cihazlarda çalışıyor. Masaüstü bilgisayarınız ve laptop’unuzdan uygulamayı kullanamıyorsunuz.
6 saniyede neler yapılabilir?

Vine ile sinema sektöründe özellikle animasyon film çekenlerin ve animasyonla uğraşan kişilerin çok sevdiği bir teknik olan stop motion animation kullanılıyor. Uygulama ilk önce kullanıcısını bu tekniği nasıl kullanacağıyla ilgili olarak eğitiyor. Tek seferde çekilen 6 saniyelik bir görüntü tercih edilmiyor. Onun yerine örneğin saniyelik bir görüntü çektikten sonra kaydı durdurmanız sonra başka bir görüntü çekmeniz ve 6 saniyeyi bu şekilde doldurmanız öneriliyor. 6 saniye içerisine ne kadar görüntü sığdırmak istediğiniz size kalmış. Yaratıcılığınızı göstermek sizin elinizde.

İlgili Aramalar; Vine, Vine nedir, Vine biyografi, Vine video, Vine video çekme, Vine anlatımı, twitter Vine, Vine hakkında, Vine siteleri, Vine ne, nedir.com Vine, Vine vikipedi


Kaynak; normalisgood.net

0 yorum :

Yeni Sitemiz !

Son Konularımız

Son Yorumlar

Sayyaçhane

Ping your blog, website, or RSS feed for Free Linkcenneti.net | Site Ekle | Firma Ekle ”pr
Toplam Konu
Toplam Yorum

Blog Arşivi

©2013 Copyright Güncel Blog
Tüm hakları saklıdır.İzinsiz Alıntı Yapılamaz..
Hile Video İzle canlı maç izle