Cem Adrian kimdir? Cem Adrian biyografi Google'da Ara Yandex'de ara

Yazar: Lanetli Adam



Cem Adrian (d. 30 Kasım 1980 - Edirne), Türk müzisyen.

Cem Adrian, 30 Mayıs 1980 tarihinde Yugoslav asıllı bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

Sesi 7 oktavlık bir aralığa sahipken, bunun yaklaşık 4.5 - 5 oktavlık bölümünü şarkı söylerken kullanabilmektedir. Adrian sahne soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis'ten esinlenerek almıştır.

Müzik çalışmalarına ortaokul yıllarında başlayan sanatçı, yine o yıllarda fotoğrafçılık ve tiyatro eğitimi almış ve radyoculukla uğraşmıştır. 2004 yılında Fazıl Say tarafından Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümüne özel ögrenci olarak davet edilmiştir. Sanatçı, Edirne'de çalıştığı radyo istasyonunda kaydettiği demo kayıtlardan derlenen ilk albümü "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım"ı 2005 yılında çıkarmıştır. Kendine özgü tarzı ve tavrı ile müzik çalışmalarına devam eden Adrian, 2006 yılında yine tüm söz ve müziklerin kendine ait olduğu "Aşk Bu Gece Şehri Terk Etti", 2008 yılında türküleri yorumladığı "Essentials/Seçkiler", yine 2008 yılında "Emir" ve 2010 yılında "Kayıp Çocuk Masalları" albümlerini yayımlamıştır. Sinema filmleri ve tiyatrolara müzikler yapıp, reklam ve festivaller için jingle'lar hazırlayan Adrian, ülke içi ve ülke dışında yüzlerce konser vermiştir.

İlgili Aramalar;Cem Adrian, Cem Adrian kimdir, Cem Adrian biyografi, Cem Adrian müzik hayatı, Cem Adrian ses telleri, Cem Adrian hayatı

0 yorum :

Yeni Sitemiz !

Son Konularımız

Son Yorumlar

Sayyaçhane

Ping your blog, website, or RSS feed for Free Linkcenneti.net | Site Ekle | Firma Ekle ”pr
Toplam Konu
Toplam Yorum

Blog Arşivi

©2013 Copyright Güncel Blog
Tüm hakları saklıdır.İzinsiz Alıntı Yapılamaz..
Hile Video İzle canlı maç izle